tiistai 14. heinäkuuta 2015

Lahjasetti pikkuprinsessalle

Lapsille syntyi keväällä pikkuruinen serkkutyttö ja prinsessa kastettiin tässä jokin aika sitten. Lahjaksi tein kesäsetin pikkuprinsessalle koossa 62cm. Kankaat Majapuun avoimista ovista. Ihanan pehmeää haikaratrikoota. Resorit omasta (loppumattomasta) jemmasta.


Alkuperäiset kaavat ovat jostain Ottobrestä, hiukan olen itse muokkaillut sopivaksi. Mekon kaavaa saisi mielestäni vielä kaventaa enemmän.

Pakettiin pääsi mukaan vielä vaaleanpunainen onnittelukortti.


Tuulensuoja retkikeittimelle

Näpertelyä se tämäkin. Ompelukoneella ei ole ihan hirveästi kerinnyt istumaan, joten nyt näytille tämä ensi viikolla käyttöön päätyvä hyödyke.

Alumiinivuoista ja jesarista taiteiltu kokonaisuus. Tuulisuoja retkikeittimelle.


Loppuviikosta olen lähdössä ystäväni kanssa vaellukselle. Ostin taannoin uuden kevyemmän retkikeittimen perinteisen trangian tilalle ja se kaipaa kyllä tuulisuojaa ympärilleen, varsinkin kun suunnitelmissa on kulkea avoimessa tunturimaastossa.

Netistä löysin tsi-ohjeen tuulisuojalle ja sitä hyödyntämällä väsäsin meille sellaisen. Käyttökokemusta ei vielä ole, mutta huomenna testataan pihamaalla tämän soveltuvuutta.


Tarvikkeina siis kolme alumiinista foliovuokaa ja ilmastointiteippiä. Hommaan tarvittiin myös huonot sakset (vuokien leikkaamiseen) ja hyvät sakset (teipin leikkaamiseen). Aikaa valmistukseen kului n. 20 minuuttia.


Painoa koko komeudelle kertyi 93g ja se pakkautuu mukavan litteästi vaikka rinkan selkämystä vasten.

Muoks. 15.7.2015 Tuulisuoja pääsi testiin kotipihalla. Allaolevassa kattilassa porisi potut ja kantena toimivassa paistinpannussa oli makkarat samalla esilämmityksessä. Vaikka pihalla on tuulinen ilma, ei liekki päässyt lepattamaan ja tulen sai hyvin sytytettyä tulitikulla (tuuli puhalsi sammuksiin ainoastaan yhden tikun :D). Suojan rakenne ei ole erityisen tukevan oloinen, mutta eiköhän se viikon verran käyttöä kestä.