keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Tinttimekko ja jumppatunika

Tämän taisin ommella jo tuossa alkuvuodesta, mutta kuvaaminen on jäänyt. Nytkään en kuvannut kotona, vaan hotellihuoneessa kun olin tässä taannoin reissussa (älkää siis häiriintykö epämääräisestä taustasta). Meillä kotona ei ole sopivia peilejä, että saisi itsensä päällä kuvattua peilin kautta ja jalustan asetteluhan on niin vaivailloista, että siihen harvoin ryhtyy. ;)


Kaavan pohjana on Ottobren Bohemian-tunika, johon on tehty hienoisia muutoksia matkan varrella. Nopea surauttaa valmiiksi, kun ei ole aikaa alkaa miettiä muita kaavoja. En ole ihan varma, että jääkö tähän hihat paikalleen, tuli pieniä takaiskuja niiden kanssa. Voi olla, että tämä tästä vielä muokkautuu hihattomaksi. Kangas on marinoitunutta trikoota Majapuulta.

Tämän tunikan meinasin alunperin jumppatunikaksi, mutta on sitä tullut muutenkin käytettyä.

Edestä:

Takaa:

Kaava on itse piirretty ja äärimmäisen helppo ommella. Hiukan pitää olkapäiltä viistottaa vielä alemmaksi, että hiha laskeutuu nätimmin kättä pitkin. Tähän on käytetty aika tarkkaan koko 1,15m pituinen kangas. Aluksi en lämmennyt tälle kankaalle ollenkaan (etenkin tuo persikan värinen läntti, joka on piilotettu selkäpuolelle, tökki vastaan), mutta nyt on tainnut silmä jo tottua ja tunika on ahkerassa käytössä. Lisää pitäisi näitä ommella kesäksi, kaapissa on vajausta kesävaatteista.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti