sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Ankkamekko ja kukkatunika

Itselleni tein viime keväänä 60-luvun retrokankaasta tunikan ja eräs kaverini sen nähtyään halusi samanlaisen. Onneksi kirpparilta löydettyä kangasta oli jäljellä vielä juuri toisen tunikan verran.


Minulla ei valitettavasti ole kuvaa päällä, mutta tästä saa suuntaa-antavaa mielikuvaa vaatteesta. Kaavan piirsin itse ja kankaana tosiaan jotain keinokuituista retroneulosta. Käden- ja pääntiet kanttasin joustavalla vinonauhalla.

Omalle tytölle piirsin yksinkertaisen liivimekkokaavan. Tyttö on armoton mekkofani ja tykkää käyttää päiväkodissakin mekkoja. Liivimekot ovat kivoja, kun näin talvellakin voi laittaa alle pitkähihaisen trikoopaidan ja leggarit alle. Ja kun mekko ei ole liian pitkä, voi sen jättää päälle vaikka haalarinkin alle. Tästä kuvittelin, että minulla olisi ollut sovituskuva, vaan enpä löytänyt. Siksi tällainen henkarikuva tästäkin mekosta.


Kangas on mysteerineulos (joka ei muuten ole mitenkään värjäytynyt tähän mennessä) Majapuulta. Ja resorikanttaukset omista varastoista, joskus jostain tilattua.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti