tiistai 20. tammikuuta 2015

Opinnäytetyön aloitus

Opparia pitää pikkuhiljaa aloitella. Aiheenani on siis suunnitella ja valmistaa asiakkaalle vaellushousut ja villapaita vaellus- ja retkeilykäyttöön. Samalla taidan tehdä ne myös itselleni. Asiakkaanani on vaellusystäväni, jonka kanssa on taas reissu suunnitteilla ensi kesäksi.

Ajatus opinnäytetyön aiheesta lähti, kun viime kesänä keskustelimme, että kaikinpuolin hyviä vaellushousuja on todella vaikea löytää mistään. Jossain merkissä on jokin hyvä ominaisuus, joka puuttuu taas jostain toisesta vastaavasta merkistä. Lisäksi kaikki vaellushousut ovat vetoketjullisia ja napillisia, joten jokaisessa housussa nappi jää yleensä juuri rinkan lantiovyön alle ja painaa siellä. Tästä lähti ajatus, että pitää ommella itse housut, joissa on istuvuus ja ominaisuudet kohdallaan. Ja jotta aihe ei olisi liian helppo, tähän lisättiin vielä villapaita, jonka todennäköisesti toteutan neulekoneella.

Ajatustyötä on jo tehty, mittoja otettu ja asiakkaan kanssa neuvoteltu. Tänään aloitin konkreettisen työn ja piirsin housun peruskaavat asiakkaan mitoilla. Asiakas tulee ensi viikonloppuna käymään tälle suunnalle ja tarkoituksena olisi tehdä ensimmäinen lakanaversio housuista, josta pääsee sitten muokkaamaan ja jatkamaan eteenpäin.


Tästä se alkaa. Koko projektin pitää olla valmis toukokuun alkupuolella, jos mielii tänä keväänä valmistua.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti