perjantai 23. tammikuuta 2015

Huopatossutehtaan prototyyppi

Koulussa ihmiset neuloivat huopuvasta langasta tossuja ja innostuin minäkin. Kaikenlaista villalankaa löytyy kaapista vielä vaippahousujen neulomisen jäljiltä ja otin testikeriksi Novitan puroa. Ihan vaan perussukan ilman vartta neuloin. Alkupituudeksi ennen huovutusta tuli n. 30cm kantapäästä varpaisiin.


Ja erivärisiä olivat siksi, että olivat prototyyppipari. Näitä oli siis kumpaakin pariton kerä kaapissa. Yhteen tossuun meni melkein koko 50g kerä.

Tossut pääsivät pesukoneeseen 40 asteen kylpyyn muun pyykin joukkoon ja ulos tuli kaksi ryttykasaa. Hetken niitä ojennettuani sain ne tossun muotoon.Ruskan värinen huopui huomattavasti enemmän kuin vihreä. Ja kumpikin oli liian pieni 39 kokoiseen jalkaani. Jos arvioida pitäisi, niin sanoisin, että ovat kokoa 36 tai sinne päin. Pojan käyttöön meni, hänen jalkansa oli lähinnä tuota kokoa.


Seuraava pari on jo puikoilla. Nyt vaan muutaman sentin lisäpidennyksellä. Saapa nähdä riittääkö yksi kerällinen tossuun. Jos ei riitä, niin pitää etsiä jotain jämäpätkiä kärkeen.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti