keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Tervetuloa!

Hei ja tervetuloa uuteen blogiini. Tämän blogin taustalla vaikuttaa viittä vaille vajaa kolmekymppinen turkulainen kädentaitaja. Tai opiskeleva sellainen. Opiskelen viimeistä lukukautta vaatetusalan artesaaniksi ja halusin paikan tallettaa työni ja muut sivunäpertelyni. Kevään mittaan on ajatus seurata opinnäytetyön edistymistä, muita koulutöitä, kotona itselle, lapsille ja ystäville tehtyjä juttuja ja tyhjentää jo kamerassa olevia kuvia julkaistavaksi. Silloin tällöin blogissa saattaa olla ihan jotain muutakin, mutta ei anneta sen haitata. ;)

Olen käsityön saralla hiukan myöhännäisherännäinen, sillä koulussa olin se tyttö, joka vihasi rättikässää. Säärystimiä sain neulottua yksi ja yksi kolmasosaa, ystävä teki lopun valmiiksi. Villasukissa menin helpoimman kautta ja tein vauvansukat. Ompelu oli ainut, missä sain töitä valmiiksi, sillä kone teki sen puolestani. Näin myöhemmin kun olen tarkastellut vanhoja töitäni, on kädenjälki ollut kuitenkin yllättävän siistiä, joten ehkä piiloperfektionismistani (tuotettu jälki pitää olla täydellistä, mutta työympäristön siisteydellä ei niin väliä :D) on ollut hyötyä jo silloin.

Ensimmäisen äitiysvapaan koitettua syyskesällä -09 iski ilmeisesti pesänrakennusvietti. Opettelin uudelleen neulomaan, sekä innostuin kestovaipoista siinä määrin, että aloin tehtailemaan tsi-vaippoja pappan vanhoista flanellipaidoista ja äidiltä saaduista froteepyyhkeistä. Äkkiä se siitä sitten laajentui lastenvaatteiden puolelle, jonka jälkeen luonnollisena jatkona oli vaatteet itselle. Siitä se sitten räjähti käteen ja nyt on nurkat täynnä kankaita ja tarvikkeita. Neljä ja puoli vuotta olin lasten kanssa kotona (toinen syntyi keväällä -12), jonka jälkeen piti miettiä, että palaanko edelliseen kouluuni jatkamaan tutkintoni loppuun vai vaihdanko alaa. Ja alanvaihtohan se sieltä tuli, enkä vielä ainakaan ole katunut päätöstäni. Nyt tuntuu vihdoin siltä, että olen omalla alallani.

Olen mukani kouluni osuuskunnassa, joten pystyn myös tilaustöitä sitä kautta tekemään, omaa toiminimeä ei vielä ole. Jos olet kiinnostunut jostain, niin otathan yhteyttä s-postilla: ceraci@gmail.com.

Ainiin, mistä nimi Mötömaa? No, minä pidän kaikesta kirkkaasta, värikkäästä ja tarpeeksi lapsellisesta, joten nimen piti heijastaa sitä. Vuosi sitten koulussa pohdimme tulevaa mielikuvitusyritystämme ja jotakin kautta ystäväni kanssa väänsimme nimen tähän uskoon. Se kuulostaa hauskalta ja muistuttaa myös eräästä vanhasta kaveristani, joka käytti kaikista ötököistä nimitystä mötö.

Tervetuloa lukemaan ja myös mielellään kommentoimaan blogiini. :)

T:Ceraci/Laura


2 kommenttia:

Ilona Winebridge kirjoitti...

Täällä taas ollaan. Onnea uudelle blogillesi:))

Ceraci kirjoitti...

Hei Ilona ja kiva, että liityit seuraan tänne uudelle puolelle, tervetuloa! :)

Lähetä kommentti